Српска пилећа чорба идеална за недељни ручак.
Потребно је:
2 комада пилећих леђа
4 кашике кајмака
веза зелени за супу
главица црног лука
супена кашика уља
лист ловора
со, бибер,
суви зачин
У суд ставити уље и издинстати ситно сецкани црни лук. Леђа исећи на два дела и динстати са луком. Када омекшају и добију лепу боју, налити са 1,5 л топле воде. Додати суви зачин, со и бибер по укусу. Зелен исећи на коцкице, додати ловоров лист и ставити да се све заједно скува. Када се месо скува, скинути га са костију, ситно исецкати и вратити у чорбу. Кајмак додати у чорбу и размутити. Чорба се после додавања кајмака више не кува, само је посути сецканим першуном и сервирати.
ПРИЈАТНО!
Нема коментара:
Постави коментар