недеља, 25. септембар 2016.

                                               Сарма

Упутство за припрему:


   Надев: Млевено месо добро измешати са јајима, пиринчом, бибером, зачином,са насецканим црвеним луком.
    

Затим се на сваки лист купуса стави кашика надева.Лист се завије, а крајеви са стране утисну.Преостали купус се изреже на резанце и њиме покрије дно шерпе.На слој купуса се ређа сарма између њих изрезана сланина или суво месо.

    Сарма се залије врелом сланом водом, притисне поклопцем и кува на лаганој ватри један сат и више сто зависи од тврдоће купуса.Када је купус мекан, направи се запршка, маст или уље се загреје , дода се брашно, алева паприка 1 кашика павлаке.Сарма се запржи и остави да кува још 20-ак минута.Може се додати и мало шећера или парадајз сока уколико домаћица процени да би то одговарало у зависности од укуса...Приaлог пире кромпир.Пријатно! 

1 коментар: